Onze collega Don Heuvelman over werken bij mStack

Al een aantal jaar ben ik aan het werk als software ontwikkelaar in de detachering. Bij veel verschillende klanten mocht ik over de vloer komen en hen assisteren bij het maken van mooie programmatuur. Van mobiele applicaties tot geavanceerde service calculators. Aan allerhande applicaties heb ik, vaak met gepaste trots, mijn steentje mogen bijdragen.

Dan verandert de thuissituatie en besef ik dat ik dichter bij huis wil werken en begin ik overal aan te twijfelen. Wil ik wel in de detachering blijven? Wil ik wel settelen bij één enkel bedrijf? Wil ik keer op keer switchen van project en opdrachtgever of wil ik vast zitten aan één project? En nu? Met de overvloed aan recruiters op de bekende sociale platformen raak ik in gesprek en binnen enkele dagen heb ik de stap gemaakt. Ik ging uit de detachering en in-house werken. Dag mStack ik ga jullie missen.

Een paar maanden later merk ik dat de baanwissel me tot dan toe helemaal niet heeft gebracht wat ik had gehoopt. Anders dan dichter bij huis te werken miste ik eigenlijk alles waardoor ik bij mStack zo lekker op mijn plek zat;

  • Een bedrijfscultuur waarbij eenieder zegt wat hij of zij vindt en waarbij men net zo makkelijk met de ‘manager’ praat als met een naaste collega,
  • Collega’s waarmee ik op gelijk niveau kan sparren over technische, maar ook persoonlijke, uitdagingen,
  • Technologie sessies, welke niet alleen gezellig zijn maar waarbij ik telkens weer geprikkeld wordt om meer te leren en beter te worden in mijn vak,
  • Projecten waarbij je als ontwikkelaar en persoon écht uitgedaagd wordt,
  • Ondersteuning bij certificeringen in de vorm van leergroepen en persoonlijk contact,
  • En vooral een “manager” die naar je luistert en samen met zijn team (zowel backoffice als sales) er voor je zijn. Waarbij je geen nummer 26 bent maar gewoon Don.

Cliché?

Wellicht…

Don Heuvelman

Maar ik merkte aan alles in mijn lichaam dat ik met de overstap naar een andere werkgever een verkeerde keuze gemaakt had. Ik wil helemaal niet voor een groot bedrijf werken waarbij slechts een handjevol collega’s de moeite neemt om met je te praten. Ik wil me niet bezig houden met bedrijfscultuur problemen maar gewoon software ontwikkelen en bovenal wil ik niet vastzitten aan één project en vervolgens daar jaren onderhoud op moeten doen.

Voor mij was het meer dan duidelijk, na mijn uitstapje naar een andere werkgever wist ik het zeker, mStack is hét bedrijf waar ik mij de afgelopen jaren goed bij heb gevoeld en waarbij ik dat vanaf nu en in de toekomst absoluut zal blijven doen. En dan is het prettig om te weten dat de personen die je mogelijk het meest hebt gekwetst met de overstap van werkgever, er voor je zijn en je met open armen ontvangen wanneer je besluit weer terug te keren.