mStack maakt Maastricht onveilig

Rond half zeven vertrokken we naar het restaurant waar we onder het genot van een diner een quiz hebben gespeeld. Tijdens het spelen bleken een aantal collega’s verborgen kwaliteiten te hebben en na drie tonen van een intro al te weten welk muzieknummer gedraaid werd.

De quiz tijdens het eten

Nadat de winnaars van de quiz bekend werden gemaakt (en de “beker” in ontvangs mochten nemen) konden we los gaan en meezingen met de quizmaster die een aantal Hollandse gouwe ouwe ten gehore bracht.

Na een (voor sommige) korte nacht stonden we op zaterdagmorgen weer klaar om in groepen de erfenis van onze oom (1 miljoen euro per groep) zo snel mogelijk te uit geven. Een hilarisch spel waarbij allerlei opdrachten moesten worden uitgevoerd en we Maastricht beter hebben leren kennen. Iedereen heeft met een lekker zonnetje rondgelopen en de vreemdste capriolen uitgehaald om de opdrachten zo goed mogelijk uit te voeren. Aan het fanatisme te merken wilde iedereen erg graag winnen. Hoewel het natuurlijk om de gezelligheid ging.

Beeld een beroemde filmscene uit: The Matrix

De middag heeft iedereen zelf ingevuld, waarbij tijdens het “kringgesprek” in onze tuin bleek dat sommige collega’s hard moeten nadenken wanneer ze moeten vertellen wat ze een week eerder hebben gedaan (zou dat aan de alcohol van de vorige avond hebben gelegen). ’s Avonds genoten van een heerlijke Italiaanse maaltijd waarna we de avond in ons “huis” hebben afgesloten met een heerlijk drankje.

Op zondagmorgen ontbijt, spullen pakken en op weg naar de Sint Pietersberg waar we een rondleiding in de grotten kregen. Mooie tocht, met zicht op bijzondere muurschilderingen en uitleg over hoe de grotten zijn ontstaan, hoe ze bijna waren verdwenen, en wie er op het idee kwam om de wanden te beschilderen (in niet hele prettige klimatologische omstandigheden).

De grotten in de Sint Pietersberg

Na een laatste gezamenlijk lunch is iedereen weer huiswaarts gekeerd. Twee jaar hebben we moeten wachten, maar het was echt weer top om met alle collega’s samen een weekend door te brengen!

mStack