Security

Het thema van de dag was dit jaar: Security. Hoewel security natuurlijk voor al onze collega’s van belang is en we er altijd wel een keer mee in aanraking komen, is het ook een vakgebied op zichzelf waar je vaak lang niet alles van ziet. Daarom zijn we aan de slag gegaan om rondom dit onderwerp een uitdagende dag samen te stellen.

Research

Het ochtend programma bestond uit een stukje research. Opgedeeld in groepjes zijn we aan de slag gegaan met diverse security gerelateerde onderwerpen. Een greep uit de lijst:

  • IoT Security met Azure Sphere
  • Wat is Azure B2C?
  • Cryptografie in .NET Core
  • OWASP’s Zed Attack Proxy (ZAP)
  • SQL Server Row Level Security
Een groepje mStackers

Ieder onderwerp is door een groepje uitgewerkt, waarna we aan het eind van de ochtend onze bevindingen aan elkaar hebben gepresenteerd.

H4ck0n

In de middag was het tijd voor een stukje praktijk. Want de theorie is leuk, maar als het op security aan komt kun je ook een hoop leuke praktijk oefeningen met elkaar doen. En zo zijn we aan de slag gegaan met een lesje hacken voor beginners. Ingedeeld in nieuwe groepjes zijn onze collega’s van start gegaan om in te breken in een speciaal hiervoor geprepareerde webshop. Tientallen challenges konden worden uitgevoerd en via het capture the flag principe konden vlaggen behaald worden die punten opleverden.

Een groepje mStackers Een groepje mStackers Een groepje mStackers Een groepje mStackers Een groepje mStackers

Het resultaat was een spannende strijd die live kon worden gevolgd via een dashboard, waarop terug te zien was hoe de teams ten opzichte van elkaar scoorden. Uiteindelijk leverde dit één winnend team op, wat werd beloond met een mooie prijs in de vorm van een Yubikey security device.

Klant succes

Marel

Onze TechDay wordt door onze collega’s, voor onze collega’s georganiseerd. Gaaf dus wanneer iedereen hier super enthousiast over is. Extra gaaf wanneer onze collega’s dat enthousiasme vervolgens weer meenemen naar onze klanten. Op die manier hoorde men bij onze klant Marel wat voor een leuke en leerzame dag wij georganiseerd hadden, waarna we de vraag kregen of we hetzelfde niet ook daar konden doen.

En uiteraard wilden we dat graag doen! Een paar weken later hebben we de hack wedstrijd van het middag programma dus nog eens georganiseerd voor de collega’s van Marel. Vanuit mStack hebben we hierbij de technische infrastructuur en een stukje ondersteuning verzorgd.

Een greep uit de reacties die we mochten ontvangen:

“Ik ben trots dat ook ik actief kon bijdragen aan de resultaten van mijn team!"
- Scrum Master Marel

“Heel veel geleerd in hele korte tijd."
- Developer Marel

“Ik heb mijn team kunnen meenemen in mijn manier van denken waardoor ze mijn kijk op het werk meer waarderen."
- Tester Marel

Omdat Marel internationale teams heeft (in onder andere Denemarken, Ijsland en de VS), vond de wedstrijd dit keer plaats op verschillende dagen en tijdstippen. Ook hier ontvingen we weer lovende reacties over de leuke en leerzame middag, erg fijn om te horen!

Leren en elkaar uitdagen

De TechDay sluit perfect aan op onze code en laat zien wat we bij mStack belangrijk vinden. Samenwerken, elkaar uitdagen, nieuwe dingen leren en waarde toevoegen voor onze klanten. We kijken dan ook alweer uit naar de eerst volgende editie van de TechDay in 2022!

Onze TechDay werd gehouden op 13 oktober, op dat moment konden we volgens de op dat moment geldende maatregelen bij elkaar op kantoor komen met inachtneming van de op dat moment geldende regels.