uw codewoord voor Microsoft-development

/PROFIELEN

Alex Faessen

Profiel

Alex is een ervaren ontwikkelaar die inzetbaar is als lead developer, teamleider en business analist. Hij is gespecialiseerd in de volledige Microsoft stack (Microsoft.NET, Microsoft SQL Server etc). Alex kan uitstekend zelfstandig werken en projecten van ontwerp tot realisatie afronden, maar presteert ook prima in teamverband. Alex is in zijn werk zeer professioneel, zorgvuldig, resultaatgericht en uiterst flexibel. Hij hecht waarde aan gestructureerd werken zodat maximaal aandacht kan worden besteed aan de wensen van de opdrachtgever in plaats van aan randzaken. Alex besteed veel van zijn vrije tijd aan het op orde houden van zijn kennis. Hij maakt zich nieuwe technieken en functionaliteiten snel eigen. In een opdracht zal hij dus ongeacht de gebruikte technieken of de functionaliteit die zal moeten worden gerealiseerd, snel resultaat boeken in een opdracht.

Kennis & kunde

ASP.NET

C# / .NET

MS SQL

Agile / Scrum

Xamarin

IoT

Microsoft Azure

Ervaring

Senior Developer

 2016
Siemens, Den Haag

Alex heeft meegewerkt aan het omzetten van een verouderde applicatie van Siemens naar een applicatie die gebouwd is met behulp van de laatste technieken. De oorspronkelijk applicatie was geschreven in het oude ASP 1.0 en Visual Basic. Alex heeft met zijn team deze applicatie omgezet naar een moderne ASP.NET en VB.NET omgeving. Hierbij heeft hij VSTS geïntroduceerd met het Scrum Template. Alex had in dit project tevens de rol van Scrummaster.

Xamarin Mobile App Developent / IoT

 2011 - Heden

Alex heeft een iOS applicatie ontwikkeld waarmee je voor verschillende projecten werkuren kunt bijhouden. De applicatie is beschikbaar op een Apple iPad en iPhone en is gemaakt in Xamarin. Xamarin is de .NET implementatie voor ontwikkelen van C# applicaties op een platform anders dan Windows (Mac, iOS, Android). Via Xamarin is het makkelijk om native cross-platform applicaties te ontwikkelen. Ook heeft hij een iOS applicatie gemaakt die m.b.v. Azure en een IoT hardware board op afstand een garagedeur kan openen en weer sluiten. De App leest via een Azure Web App de status uit van de garagedeur en kan een opdracht voor openen of sluiten terugsturen. Als de deur zonder opdracht wordt geopend, dan wordt automatisch een pusch notificatie gestuurd naar de iOS applicatie.

Senior Microsoft Consultant (lead developer)

 2007 - 2016
VGZ, Arnhem

Alex was lead developer voor een groep van 5 ontwikkelaars. Hij ontwikkelde in een Scrum Agile omgeving aan de applicatie met de naam PGB. PGB zorgt voor de implementatie van de wet Persoons Gebonden Budget, onderdeel van de Wet Langdurige Zorg (WLZ). De applicatie is gebouwd volgens een service oriented architectuur (SOA) en volledig op basis van Test Driven Development ontwikkeld. Ook heeft hij de rol van Scrummaster vervult binnen dit project. Ook heeft hij gewerkt aan de realisatie van o.a. de volgende projecten:

Koppeling met SVB Bank Voordat de SVB bank de uitbetalingen volgens de WLZ ging uitvoeren, verzorgde de financiële afdeling van VGZ de uitbetaling van de berekende PGB budgetten. De wet bepaalde echter dat de SVB dit landelijk moest gaan uitvoeren. Hiervoor is er een koppeling gerealiseerd die op bepaalde tijden een batch XML documenten genereerde o.b.v. een door SVB bepaald XSD contract en naar een Vecozo WCF Web Service stuurde.

PGB Huisbezoek De wet bepaalde dat een PGB cliënt geregeld een huisbezoek kreeg van een team van 2 personen. PGB zorgde ervoor dan cliënten random werden geselecteerd en konden worden ingepland voor een huisbezoek. Er werd automatisch een vragenlijst gegenereerd m.b.v. Microsoft InfoPath die men op locatie kon invullen. Vervolgens werd dit InfoPath document automatisch ingelezen een door de PGB afdeling beoordeeld.

Realisatie koppeling met MijnPGB omgeving Inlezen van de digitale verantwoordingen en contactformulier van cliënten die gebruik maakten van de MijnPGB omgeving.

Koppeling met CAK De CAK zorgde voor gegevens m.b.t. inkomen die van belang zijn voor het bereken van het budget en de eigen bijdrage van de cliënt.

Bij mStack combineren we graag het nuttige met het aangename.

^
OK
Wij gebruiken cookies van o.a. Microsoft en Google voor een juiste werking van deze site. Privacy verklaring