uw codewoord voor Microsoft-development

/PROFIELEN

Jack IJmker

Profiel

Jack heeft ruim 10 jaar ervaring met het ontwikkelen van software op basis van de Microsoft stack. Hij heeft voornamelijk affiniteit met backend-ontwikkeling op basis van Microsoft technologie. Hij heeft een natuurlijke nieuwsgierigheid naar techniek, functionaliteit als ook naar de mensen en de organisatie om hem heen. Jack heeft uitstekende communicatieve vaardigheden en kenmerkt zich als een professionele, enthousiaste, behulpzame en assertieve teamspeler.

Ik denk graag mee aan de oplossing die de klant verder helpt. Samen met de klant ga voor de juiste oplossing waarbij kwaliteit en schaalbaarheid oplossing voor mij belangrijk zijn. Ik zet graag een extra stap.

Kennis & kunde

.NET (C# t/m v4.61)

SQL Server (TSQL)

ASP.NET

Agile / Scrum

Unit Testing

Ervaring

Senior Developer - RESTful API

 2017 - 2018
Raet B.V.

Bij deze werkgever heeft Jack in teamverband een RESTful API ontwikkeld voor een zeer grote klant. Tijdige oplevering, stabiliteit en performance van deze API zijn de belangrijkste speerpunten geweest. Binnen dit multifunctionele, deels internationale, team heeft Jack met zijn collega’s gewerkt om tot de juiste functionele oplossing te komen. De API is een voorbeeld voor de gehele organisatie.

Samen met het team heeft Jack de gewenste functionaliteit afgestemd met de Product Owner en architect. Waar nodig zaken gecommuniceerd en geregeld tussen verschillende stakeholders en afdelingen. Het project was voor de nieuwe klant een ‘go/no-go’ criterum. Naast de vereiste functionaliteit van de API heeft Jack zorg gedragen voor de juiste performance en monitoring. Hij heeft hiervoor gebruik gemaakt van methodieken als Xtreme Programming, Unit Testing / TDD / TSQLT. Tevens heeft hij als eerste binnen de afdeling een geautomatiseeerde OTAP-straat ingericht binnen VSTS in combinatie met XL-Deploy. Tenslotte heeft hij een applicatie performance monitoring ingericht binnen AppDyamics.

Senior Developer - Applicatie optimalisatie

 2017
Raet B.V.

Vanwege zijn brede kennis en ervaring is Jack gevraagd om binnen een kernteam van specialisten te werken aan het verbeteren van de performance van een grote HR-applicatie. Binnen het team, bestaande uit een architect, DBA-ers, en een andere developer, hebben zij op allerlei vlakken van het applicatiedomein verbeteringen kunnen doorvoeren.

Jack heeft samen met zijn collega’s alle applicatie-onderdelen geanalyseerd en bepaald waar verbeteringen de meeste waarde hadden. Metingen en analyses heeft hij gedocumenteerd, zodat deze voor andere collega’s binnen de afdeling zichtbaar zijn en later binnen de organisatie kunnen worden opgepakt. Cruciale verbeteringen heeft hij met zijn team zelf ge├»mplementeerd. Hij heeft zich op alle gebieden ingezet: van front-end caching, server side caching tot en met Database query-optimalisaties.

Senior Developer - SME / Technical en Functional lead

 2015 - 2016
Raet B.V.

In zijn rol als lead heeft hij een nieuw offshore team, bestaande uit 8 tot 10 personen in Bangalore (India) ingewerkt en aangestuurd. Samen met het team heeft hij het product in kaart gebracht met behulp van de C4-methode. Met de verkregen inzichten heeft hij samen met het team de applicatie doorontwikkeld.

Door zijn vergaande functionele en technische kennis heeft Jack zich deze jaren ook veel bezig gehouden met 3e-lijns activiteiten. Hij heeft samen met het Service Center, de consultants en wanneer nodig zelfs met de klant, gewerkt aan oplossingen. Ook heeft hij regelmatig taken van de Product Owner waargenomen en geassisteerd in het uitvoeren van probleemanalyses of het opstellen van release notes.

Bij mStack combineren we graag het nuttige met het aangename.

^
OK
Wij gebruiken cookies van o.a. Microsoft en Google voor een juiste werking van deze site. Privacy verklaring