uw codewoord voor Microsoft-development

/PROFIELEN

Katrien D'Hoker

Profiel

Rond 2008 startte Katrien met software schrijven op basis van het Microsoft .NET framework (C#). Sindsdien heeft ervaring opgebouwd met:

  • Ombouwen van monolitische applicaties naar microservices architectuur.
  • Ontwerp en ontwikkeling van webapplicaties op basis van het .NET Framework (.NET Core / Standard, ASP.NET Web API).
  • Ontwikkeling van front-end applicaties. Desktop applicaties met Windows Forms, webapplicaties met AngularJS en TypeScript.
  • Begeleiding en coaching van collega developers.
  • Diverse R&D trajecten.

Haar analytische kracht zet ze volop in voor haar passie, complexe functionaliteit vereenvoudigen tot behapbare, essentiële functies.

Ik ben een resultaatgerichte .NET developer. Als teamplayer functioneer ik optimaal binnen scrum agile omgevingen. Hierin werk ik actief aan een open samenwerking om zo het groepsresultaat te maximaliseren.

Kennis & kunde

C# / .NET / .NET Core

Agile / Scrum

SQL Server / MariaDB / MongoDB

EF Core (Code first / DB first)

AKS

Ervaring

Senior Developer

 2021
FM Group

Een legacy monolitisch backend systeem moest worden aangepast om nieuwe functionaliteit in de webshop van FM Group mogelijk te maken. De staat van het systeem maakte het onmogelijk te garanderen dat deze uitbreiding geen ongewenste side effects met zich mee zou brengen.

Katrien heeft hierop besloten een deel van het systeem te herontwerpen. De stored procedures heeft ze, samen met de gebruikers, beoordeeld op functionaliteit (gewenst of niet). De resterende functionaliteit heeft ze herontworpen en belegd in de daartoe bestemde domeinen. Deze migratie maakte het mogelijk aan te sluiten op een OTAP-omgeving en de gevraagde functionaliteit zonder side effects op te leveren.

Het eindresultaat was een eenvoudige en overzichtelijke architectuur. Unittests, OTAP-omgeving en container api’s hebben dit deel van de monoliet vervangen door een transparante en testbare architectuur. Daarbij zijn nog niet geconstateerde bugs opgelost.

Senior Developer

 2019-2021
FM Group

FM Group had de ambitie om nieuwe functionaliteit te deployen naar de cloud. Er draaide 1 console app in docker op Azure. OTAP, beschikbaarheid en fouttolerantie waren onvoldoende geborgd in de architectuur.

Tijdens refactoren van de app merkte Katrien dat het team meer nodig had om een uniforme kwaliteit van toekomstige microservices te garanderen. In Visual Studio heeft ze een basis geprogrammeerd voor de toekomstige microservices.

Een vervolgstap was migratie naar AKS. Ze heeft onderzoek gedaan naar Kubernetes concepten en architectuur. De basis in Visual Studio heeft ze mettertijd uitgebreid om een uniforme deployment te borgen.

Mettertijd zijn 2 AKS clusters ingericht met onder meer:

  • Toegang (en load balancing) via Ingress NGINX.
  • OTAP ingericht via namespaces.
  • Deployment van de microservices (11 per OTAP-omgeving) via rolling updates, met toepassing van readiness probing waar relevant.
  • Replicasets en Ingress rules geregeld vanuit release pipelines.

Ze organiseerde regelmatig kennissessies zodat collega’s inzicht kregen in probleemstelling, oplossingsrichtingen en best practices.

Developer

 2017-2018
FIQAS Software BV

FIQAS had de opdracht een realtime facturatie systeem in te richten voor het advertentieplatform OLX. Een technisch uitdagende klus aangezien OLX actief is in meer dan 30 landen en rekening moet houden met nationale verschillen qua facturatie regelgeving.

Functionele gesprekken voor de Zuid-Afrikaanse markt waren in volle gang. Zuid-Afrika was het eerste land dat zou aansluiten op het nieuwe facturatie systeem. De lead developer leverde DDD diagrammen aan en de implementatie lag enkele maanden bij Katrien.

Katrien maakte volop gebruik van de technische vrijheid. Ze introduceerde nieuwe technieken zoals EF Core (code first) en Mongo Db. Verder automatiseerde ze de API-tests met Newman.

Technische keuzes lichtte ze toe bij de lead developer. Verder nam ze ruim de tijd om collega’s wegwijs te maken in Mongo Db.

Bij mStack combineren we graag het nuttige met het aangename.

^
OK
Wij gebruiken cookies van o.a. Microsoft en Google voor een juiste werking van deze site. Privacy verklaring